HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her
Tilbage til oversigt
Er dine nytårsforsættere skadelige for din hud?
De fleste ved, at Januar er højsæson for nytårsforsættere. Man får mod på at ændre på dårlige vaner, og folk står derfor nærmest i kø uden for det lokale fitnesscenter og dit køleskab transformerer sig, i en periode, til noget, der kunne ligne et drivhus, der bugner af frugt og grønt. 
Spørgsmålet er: Er dine nytårsforsættere også gode for din hud? Vi kigger på de 5 mest populære forsættere og hvordan, de hver især har indflydelse på huden!

1. Spis sundere

For at lykkedes med dette forsæt og samtidig have din hud in mente, er det vigtigt at fokusere på, at det ikke handler om at tabe sig eller spise mindre - det handler om at spise rigtigt.
Hvad du spiser kan have indflydelse på graden af din hudsygdom, idet fedtceller producerer inflammatoriske molekyler også kaldet adipokiner. At fuldt ud at forstå hvordan, din kost påvirker din hud, kan være svært, da vores måltider som oftest er sammensat af forskellige fødevarer og ingredienser. 
Du kan prøve at identificere fødevarer, der forårsager din hud problemer, ved hjælp af en udelukkelsesdiæt. Det er dog vigtigt, at du ikke stresser dig selv eller din krop ved at gå på en streng restriktiv kur. På bloggen kan du læse Katie Sheen’s artikel om hvordan, du finder din rette kost via mindfulness. Ved at indtænke de ovenstående pointer i dit nytårsforsæt kan du roligt klø på med den nye livsstil og samtidig vide dig sikker på, at processen er sund for både dig og din hud!

2. Dyrk mere motion

For mennesker med psoriasis er punkt 2 på listen et virkelig gavnligt forsæt. Psoriasis associeres med en tilstand kaldet metabolisk syndrom. Syndromet indebærer tilstedeværelsen af en række symptomer, der tilsammen forhøjer risikoen for at udvikle hjerte-karsygdomme, diabetes og slagtilfælde og, det ses især hos overvægtige psoriasispatienter. At øge din fysiske aktivitet i 2018 kan hjælpe dig med at bibeholde en sund vægt, eller måske tabe overflødige kilo, hvilket mindsker risikoen for at udvikle det metaboliske syndrom. Samtidig gør du en masse godt for dit overordnede helbred, og du sætter gang i produktionen af en masse gode endorfiner. Du kan læse meget mere om Metabolisk Syndrom, og hvordan du kommer igang med en sundere livsstil i vores tidligere blog-indlæg om emnet!

3. Brug færre penge

Når man lider af problematisk hud betyder det oftest, at man også har brugt en hel del penge på at finde en løsning, der lindrer og løser problemerne. Anbefalingerne, til hvad man skal bruge, er mange og spænder lige fra superdyre cremer og behandlinger til billige "over-disken” apotekermærker, og det kan være svært at finde ud af, hvad der rent faktisk virker. 
Mange af os ender med en alt for stor samling af næsten ubrugte produkter, der ligger og vidner om alle de penge, du har brugt på noget, der ikke hjalp på din hud. 
Kom i mål med dette trejde nytårsforsæt ved at gøre 2018 til året du endelig finder en løsning, der virker, og som sparer dig for unødvendige udgifter på hudpleje. 
Som du måske allerede ved, screener Helloskin’s hold af hud-eksperter alle vores produkter for skadelige indholdstoffer samt effekt, hvilket betyder, at du nemt kan finde produkter, der passer til lige præcis dig og er egnet til sensitiv hud. 
Husk, at du altid kan finde råd og vejledning, enten her på bloggen eller på vores produktsider og ikke mindst gennem vores hold af eksperter! De er nogle af de skarpeste indenfor deres felt og vil med største glæde hjælpe dig med en finde en rutine, med tilhørende produkter, der kan hjælpe dig og din hud -  så tøv ikke med at kontakte os!

4. Egenomsorg

Hvis dette fjerde mest populære forsæt er på din to-do liste for 2018, har du truffet et smart valg! 
Hvad end du har eksem eller psoriasis, har du højst sandsynlig oplevet, at dine symptomer forværres i perioder, hvor du føler dig stresset. Dette sker, fordi stress udløser et signal i vores hjerner, der får kroppen til et producere adrenalin, noradrenalin og kortisol. Disse udgør kroppens stress-hormoner, der virker ved at aktivere immunforsvaret i huden, og det er derfor, du kan opleve udbrud i stressfulde perioder af dit liv.
Sådanne perioder vil vi alle opleve af og til, men studier har faktisk vist, at meditations-baseret mindfulness kan have en signifikant effekt på bedring af fx. Psoriasis. 
Forsøg dig med at sætte lidt tid af til dig selv hver dag og brug den på at vende dit fokus indad - måske opdager du, at det ikke kun er sundt for dit sind men også for din hud!

5. Læs mere

Der er nok ikke den store tvivl om, at punkt 5 på listen ikke skader din hud - med mindre du isolerer dig indenfor med et ton bøger og går glip af dagtimernes dyrebare solstråler, der giver din hud en masse gavnligt D vitamin!
Men, al spøg til side, hvad har læsning så at gøre med din hud? - Se det som den perfekte mulighed for at øge din viden om hudsygdomme og hvilke kropslige funktioner, der har indflydelse på dine oplevelser med udbrud, rødmen og skæl. Viden er magt, og derfor opfordrer vi dig til at bruge 2018 på at lære mere om dig selv og din hud samt sætte dig ind i metoder til at håndtere dine symptomer og læse om måder hvorpå du kan lindre og pleje din hud!

Husk at holde øge med HelloSkin Bloggen i 2018. Vi garanterer dig en masse informativt indhold, med viden, tips og tricks til hvordan, dette bliver året, hvor du bliver den bedst mulige udgave af dig selv!

Forrige indlæg Næste indlæg