HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her
Tilbage til oversigt
Dansk ishockeyspiller og HelloSkin sætter fokus på børn med Psoriasis

Den danske landsholdsprofil og professionelle ishockeyspiller, Nicholas B. Jensen, håber at inspirere børn og unge med psoriasis til at dyrke idræt på trods af deres tabubelagte sygdom.

Ishockeyspilleren Nicholas B. Jensen har siden barnsben levet med hudsygdommen psoriasis. Og har oplevet, hvordan hans sygdom har været misforstået, og hvor det på trods af hans åbenlyse talent for sport ikke altid var sjovt at dyrke idræt i skolen.

”Man skulle tro at idræt var mit yndlingsfag i skolen, fordi jeg var dygtig til ishockey og fodbold og bare de fleste sportsgrene helt generelt. Jeg var dog mere betaget af matematik som mit yndlingsfag, fordi jeg netop havde psoriasis, og man ofte var iført t‐shirts og shorts i forbindelse med idræt. Det gjorde min psoriasis synlig, og den var samtidig endnu nemmere at se når jeg svedte, fordi den blev hurtig meget rød. På en times idræt i skolen, kunne min psoriasis hurtigt se meget værre ud, så der kom ofte en kommentar på grund af min psoriasis, hvilket ikke altid var rart, for man vil i en ung alder ikke være anderledes end ens kammerater,” fortæller Nicholas.

Nicholas har som mål, at andre børn ikke skal have samme ubehagelige følelelse, som han til tider følte. Der var tidspunkter og tilfælde, hvor han ikke ville klæde om sammen med sine venner til ishockey og idræt i skolen, fordi han ikke ville have nogle ubehagelige spørgsmål eller kommentarer om hans psoriasis. Og han sætter derfor, sammen med partnerne Dansk Metal og vidensplatformen HelloSkin, nu spotlight på sygdommen, og ikke mindst, hvordan unge mennesker kan lære at leve bedre med den og ikke lade sig begrænse.

”Som psoriasispatient kan man hurtigt havne i utrygge situationer, eller tidspunkter i livet, der ikke altid er så sjove, og det kræver meget af en som person at kunne leve og håndtere en sygdom som psoriasis” siger Nicholas.

Psoriasis er en kronisk og hudsygdom, der viser sig ved røde, skællende pletter, hyppigst på albuer og knæ, i hårbunden og undertiden udbredt på huden. I Danmark lider op mod 165.000 af psoriasis, og hver dag kommer der 10 nye til. Men på trods af høje tal, så skaber psoriasis i mange tilfælde begrænsninger og mistrivsel for folk – specielt for børn – ikke mindst fordi psoriasis kan være stigmatiserende.

”Jeg har selv som udgangspunkt altid sørget for at tage godt hånd om min psoriasis. Jeg har altid fået god behandling. Om det så handlede om at gå til lægen, den rigtige creme til at smøre på huden, shampoo, lys‐behandling, saltvands‐behandling – jeg har prøvet det hele,” fortæller han og peger på, at der hele tiden kommer nye og bedre muligheder til. Som eksempelvis vidensplatformen HelloSkin, hvor brugerne selv vurderer lægetjekkede hudplejeprodukter.

Nicolas er i dag en hyldet sportsstjerne i Bremerhaven i Tyskland, hvor han til hverdag spiller for de lokale helte, Fischtown Penguins. Men han figurerer også på det danske landshold, som arbejder frem mod Ishockey‐VM på hjemmebane i Herning og København i maj. Hvis Nicolas udtages, bliver det 4. gang han stiller op i VM for Danmark.

Nicholas B. Jensen vil i den næste måned medvirke i en skreven artikelserie i samarbejde med Dansk Metal og HelloSkin. Han vil her sætte egne ord på sit liv med psoriasis. Han vil blandt andet fortælle om, hvordan det var at have psoriasis som barn, og hvor vigtig støtten hjemmefra har været for ham. Han fortæller om vigtigheden i at få den rette behandling, og hvordan han håndterer sin psoriasis i hverdagen. Tilmed vil han drage egne erfaringer om de svære tider med psoriasis gennem hans liv, og hvor vigtigt det er at nedbryde tabuet om sygdommen.

Forrige indlæg Næste indlæg