HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her
Tilbage til oversigt
Nyt år - samme dig? 3 produkter der kan gøre en forskel for dig med psoriasis
Kroniske hudsygdomme kan være svære at håndtere og gode råd er dyre, når placeringen og graden af psoriasis er så forskellig fra person til person.

Takket være den indsigt HelloSkin får fra vores fantastiske brugere, kan vi se, at det specifikt er 3 områder I især oplever symptomer: Hovedbund, hænder og fødder. I dette indlæg vil vi forsøge at hjælpe dig med at gøre 2018 til det år, du lykkedes med at få dine symptomer under kontrol og finder lindring til din hud gennem brugen af nyttige produkter og forebyggende hudplejerutiner. 

Farvel til skæl!

En stor del af psoriasis-patienter oplever at sygdommen også opstår i hovedbunden, hvor den kan være en del sværere at gemme end ellers. Nogle løser problemet ved at gå med hat, men hvis graden af din psoriasis er svær, kan det at tage hatte af og på føre til irritation af din hovedbund og ikke mindst provokere forekomsten af Koebner fænomenet. 

Det er tid til at tage handling! Begynd processen ved at fjerne større skælflager fra hovedbunden. Dette skridt er især vigtigt fordi, det gør det muligt for de øvrige produkter, du måtte bruge, at nå igennem til den underliggende hud og give lindring.

I tvivl om hvordan du gør?

  • Start med at gnubbe hovedbunden ind i olie. Du kan enten bruge glycerol eller oliven olie til formålet - det hjælper til at blødgøre og løsne skælflagerne.

  • Påbegynd behandlingen lige før sengetid og sov så med en brusehætte natten over.

  • Vask olien ud næste morgen. Start ud med at skylle håret uden sæbe, på denne måde sikrer du dig, at du fjerner mest muligt olie. 

  • Metoden skal gentages hver dag, indtil alle flagerne er løsnet og fjernet - en proces der kan tage op til 2 uger.

En af de store årsager til at psoriasis i hovedbunden kan være så svær at håndtere er selvfølgelig også, at du ikke kan smøre blødgørende cremer i håret - i hvertfald ikke uden at ende op med en lettere fedtet frisure!

Vores dygtige hold af hud-eksperter har derfor fundet et produkt, der kan hjælpe med at løse netop dette problem. Sorion Head Fluid er en lindrende lotion, der, ved hjælp af ayurvediske ingredienser, plejer og reparer hovedbunden. Produktets indhold af naturlige ingredienser udgør bl.a. antibakterielle, svampebekæmpende og antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at lindre og beskytte din hud.

Masser væsken blidt og hurtigt ind i hovedbunden før sengetid og lad det virke natten over. Skyl ud med en mild shampoo næste morgen. Er du midt i et slemt udbrud, kan du desuden også bruge produktet i løbet af dagen samt undlade at massere det ind i hovedbunden, hvis din hud er ekstra følsom.

Tag hånd om det!

Følelsen af rød, skællende og fortykket hud, forårsaget af Psoriasis på dine hænder, kan være særligt smertefuldt og besværliggøre selv de mindste opgaver, der kræver brug af dine hænder. 

De medfølgende psykologiske smerter er heller ikke at se bort fra: vores hænder er det første, vi møder andre mennesker med men pludselig, kan en håndsrækning føles ukomfortabel og grænseoverskridende både på grund af smerter men også grundet den følelse skam, der desværre kan være forbundet med symptomerne, der følger med Psoriasis.

Det skal være slut med at holde hænderne for sig selv! Sørg for at være opmærksom på udbrud af psoriasiss på dine hænder og find lindring hurtigst muligt - husk at hvis udbruddet er ekstra voldsomt, kan du få brug for receptpligtig medicin fra din praktiserende læge.

Til at forebygge og pleje dine hænder i det lange løb, og undgå fremtidige udbrud, har vores eksperter udvalgt Faaborg Pharma’s Helo creme. Cremen er velegnet til både børn og voksne og absorberes hurtigt i huden, hvor den tilfører nærende og fugtgivende pleje. Helo Cremen er fyldt med naturlige ingredienser, der gør det muligt at påføre den på revnet hud uden at det svier, og så kan den bruges som supplement til steroidcremer. 

Sæt foden ned!

Dybe sprækker, skællende plaques og smerte bare fra at gå er nogle af de symptomer, man oplever ved Psoriasis på fødderne. 

I løbet af dagen befinder vores fødder sig i et lukket miljø i op til flere timer og derfor, er det vigtigt at være opmærksom på din fod-hygiejne for at undgå at forårsage forværring af din Psoriasis. Dette kan fx ske hvis, der opstår fodsvamp, og du gør derfor klogt i at huske at skifte både sokker og sko jævnligt. Glem heller ikke at holde dine negle rene og trimmede så de ikke forårsager irritation mod huden.

Prøv om ikke du kan komme ind i en daglig rutine, hvor du bruger en blødgørende creme til at lindre dine symptomer og ikke mindst opretholde hudens naturlige egenskaber.

Helosan’s fodsalve til tørre og sprukne fødder indeholder karbamid, der afhjælper den hårde hud på fødderne, og samtidigt holder huden blød og smidig. Karbamid er også kendt under betegnelsen Urea, der menes at have en direkte effekt på den øgede cellevækst, der skaber plaques hos psoriasis patienter.

Salven indeholder desuden også mælkesyre, der hjælper med at modvirke fodsvamp, hæmmer dårlig lugt og kan holde dine fødder friske!

Forrige indlæg Næste indlæg