HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her
Tilbage til oversigt
Problemer med akne? Disse 4 trin kan hjælpe dig med at bekæmpe dine symptomer
Akne ses i mange forskellige udgaver og grader, og at have akne påvirker ikke kun vores udseende, men kan også have indvirkning på vores selvværd, og det er derfor ikke ualmindeligt at du kan føle at dit tilfælde er værre end det i realiteten er.
Mange er desuden ikke klar over, at akne ikke kun rammer teenagere. Undersøgelser har vist, at tilfælde af akne blandt voksne er stigende, og det er derfor fuldstændig normalt at opleve udbrud af akne i alle aldre. Dette kan du læse meget mere om i vores blog-indlæg om akne gennem livets stadier. 
Akne er forårsaget af en øget produktion af talg samt tilstopning af porrerne, hvilket kan lede til hudorme, bumser og endda cyster. 
Hvis du har haft problemer med akne over længere tid, ved du allerede at der ikke findes nogen mirakel-kur. En god hudplejerutine og brug af de rette produkter er den bedste måde at genvinde kontrollen over dine symptomer og opnå sund og glad hud.

Vi vil alle gerne være den bedste udgave af os selv

Heldigvis er det forholdsvist nemt men husk, at siden dette ikke er opskriften på en mirakel-kur, vil din hud ikke respondere på din indsats med det samme. At opnå sund hud er en proces og resultaterne viser sig først over tid. Se det som en investering i din hud og gør disse 4 metoder til en livslang vane - du vil takke dig selv for det senere i livet, og det samme vil din hud.

Trin 1: Rens

Hvorfor:

Påbegynder du din daglige rutine med at rense din hud, gør du den fri for overskydende snavs og døde hudceller og renser samtidig hudens porrer. Dette vil bistå din hud i at opretholde dens naturlige funktioner ved at hjælpe dens egne gavnlige olier nå hudens ydre lag, hvor de danner en beskyttende barriere, der skærmer din hud imod de stressfaktorer og bakterier, den udsættes for i løbet af dagen. 
Ved at fjerne urenheder før dagens dont klargører du også huden, til bedre at kunne optage de gavnlige ingredienser, der findes i produkter, du ellers måtte bruge. 

Det skal du bruge:

Dermalogica foaming wash er velegnet til hud med tendens til bumser. Den renser huden i dybden ved at fjerne døde hudceller og overskydende talg. Produktet indeholder desuden antiseptisk tea tree olie, der dræber bakterier, og derved virker hæmmende mod urenheder.

Hvordan:

Dermalogicas foaming wash kan bruges til både ansigt, hals og bryst. Sørg for at have rene hænder og bland derefter en smule vand med produktet, indtil det skummer og rens derefter din hud. Skyl til sidst dit ansigt med lunkent vand.

Trin 2: Brug en toner

Hvorfor: 

Tonere er vand-baserede, og deres tynde konsistens gør dem til den perfekte base i opbyggelsen af din huds daglige forsvar imod bakterier. Toneren hjælper med at rense huden for de sidste urenheder, der eventuelt måtte sidde tilbage på huden, efter at du har renset den. Produktet hjælper samtidig med at lindre og blødgøre hudens overflade, således at den er helt klar til de næste skridt i din daglige rutine.  

Det skal du bruge: 

Ziaja antibacterial toner er en mild toner fri for parfume, farvestoffer og alkohol, til dig der har akne. Den er specielt fremstillet til at reducere urenheder og forbygge akneudbrud og hjælper samtidig med at genoprette hudens naturlige ph-værdi således, at den er helt klar til at blive påført en dagcreme.

Hvordan:

Når du har renset huden med en ansigtsvask, kan du fugte en vatrondel med Ziaja toneren og duppe ansigtet forsigtigt. Produktet skal ikke skylles af efterfølgende, så husk at lad det tørre ind før du påfører et andet produkt.

Trin 3: Fugt huden

Hvorfor:

Har du tendens til akne, kan det have indflydelse på din huds naturlige barriere. Skade på denne barriere kan efterlade din hud ubeskyttet og ude af stand til at forhindre bakterier og andre urenheder i at tilstoppe porer og dermed forværre din akne eller endda forårsage infektioner.
Når du påfører dine hud en blødgørende dagcreme, tilfører du huden fugt og hjælper med at genoprette dens naturlige barriere. Fugtgivende cremer virker ved at øge hudens ydre lags fugtbindende funktioner og tilfører samtidig fugt ved at trække væske fra de dybere hud-lag. Fugtighedscremer skaber også en beskyttende film af lipider, der forhindrer yderligere fugt-tab og bistår din hud i at bekæmpe de urenheder, den udsættes for dagligt. 

Det skal du bruge:

Basiderm oil control fugtighedscreme er beskyttende creme med solfilter og derfor perfekt til daglig brug. Den er til dig med uren hud og akne og modvirker fedtet hud, men sørger stadig for at tilføre fugt og regulere hudens produktion af fedt. Den indeholder ikke parfume og er velegnet til brug i kombination med eventuel medicinsk behandling også. 

Hvordan: 

Påfør cremen når din hud er tør, efter at du har brugt din toner. Hvis du er i tvivl om hvor meget creme, du bør bruge, kan du læse et af vores tidligere blogindlæg, der guider dig til den rette mængde ved brug af FSE: fingerspids-enhed. Som udgangspunkt skal du dog gå efter mindst 2 påføringer dagligt. Sørg for nænsomt at smøre huden ind - ikke noget med at gnubbe eller gnide da dette kan forårsage irritation på i forvejen følsom hud. 

Trin 4: Gentag processen!

Hvorfor:

Glem ikke at afslutte din daglige rutine med en aftenrutine! Det er vigtigt, at du renser din hud, før du går i seng, for at sikre at du fjerner bakterier, makeup, døde hudceller og overskydende talg, der har samlet sig i løbet af dagen. Din hud beskytter dig om dagen og i løbet natten, bruger den tid på at regenerere. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at den har de bedste forudsætninger for dette. 
Gentag hvert skridt fra din morgenrutine men vælg måske en alternativ fugtighedscreme, der er mere passende til nattetimerne. Des højere fedtindhold der er i en creme, jo bedre er den til at holde på hudens fugt. I dagtimerne kan disse cremer godt føles for fedtede, og de er derfor ideelle at bruge før sengetid.

Det skal du bruge:

Ziaja antibacterial anti-acne cream virker forebyggende på acne. Den reducerer væksten af bakterier og bistår samtidig huden i at kontrollere produktionen af talg, der kan tilstoppe dine porrer i løbet af natten.  

Hvordan:

Du skal ganske enkelt følge de samme trin, som når du påfører din dagcreme og fortsat huske at påføre produktet med rene hænder samt nænsomt smøre cremen ind i huden.

Tips og tricks:

  • Fingrene væk fra dit ansigt! Mængden af bakterier på dine hænder er forholdsvis stor, og kommer de i kontakte med din hud, kan de forværre din akne. Det er overraskende svært ikke at røre sit ansigt, men vi lover, at øvelse gør mester.
  • Har du skægvækst i ansigtet, der kræver barbering, bør du skifte barberblade jævnligt. På denne måde undgår du bakterier og sikrer, at bladene er skarpe, således at du undgår at provokere hudirritation. Husk også at være forsigtig når du barberer i området omkring bumser.
  • Hvis du bruger makeup-børster, bør du sørge for at desinficere dem ofte. Dette vil ikke kun skåne din hud fra bakterier opsamlet i børsten, men vil også forlænge børsternes levetid.
  • Husk at skifte pudebetræk! Alle de urenheder og bakterier, vi har nævnt i dette indlæg, vil over tid opsamles på din pude. Gør det til en regel at skifte dit betræk mindst én gang om ugen for bedst muligt at forhindre disse i at komme i kontakt med din hud. 
Forrige indlæg Næste indlæg