HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her
Tilbage til oversigt
Blødgørende terapi: hvordan virker det egentligt?

Hvordan virker blødgørere egentligt? - Hvad foregår der under overfladen?

For at kunne lindre og forebygge symptomerne ved psoriasis er det vigtigt at du bruger et produkt der støtter din hud og dens naturlige egenskaber.

I det følgende giver vi dig info om hvordan blødgørere bidrager til at beskytte din hud.

Blødgørere virker ved at fugte og genoprette hudens naturlige barriere på to måder. For det første erstatter blødgørere tabt vand (dvs. de rehydrerer huden). Blødgørere indeholder ofte også naturlig fugtighedsgivere, såsom glycerin, der hjælper med at øge det ydre hudlags vandbindende kapacitet ved at trække og fastholde vand fra dybere hudlag. Du har måske hørt udtrykket 'fugtighedsbevarende middel' blive brugt om blødgørere - dette henviser til processen i at rehydrere og fugte huden.
For det andet hjælper blødgørere med at skabe et beskyttende lag af olie (også kendt som lipider) på hudoverfladen. På denne måde hjælper blødgørere med at forhindre yderligere tab af vand. Det er især denne del af den blødgørende terapi, der fører til mindre skæl og blødere plaques.   

Ved psoriasis er hudens barriere reduceret, hvilket gør den mere modtagelig over for irritanter såsom snavs og bakterier. Dette kan føre til yderligere symptomer som kløe, men ved at støtte hudens barriere, beskytter du huden fra disse uønskede bakterier og irritanter. På nogle blødgørende produkter kan du læse, at de har 'okklusive' egenskaber - dette henviser til den barriere-dannende effekt lipider har på huden.

Alt dette betyder altså at der, under din huds overflade, sker en række vigtige og gavnlige ændringer, som vil hjælpe dig med at holde dig symptomfri i længere tid. Hvis du har lyst til at prøve blødgørende terapi og forbedre din hud, kan du fx prøve CeridalLipogel, Helosan Originalsalve, Faaborg Pharma Carbamid Creme 5% eller Decubal Basic Body Lotion.

Forrige indlæg Næste indlæg