HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her
Tilbage til oversigt
Sund weekend: Sådan holder du dig aktiv uden udbrud!
Det er altid skønt få dyrket motion i løbet af weekenden: Man har mere tid, man kan gøre det, mens det stadig er lyst og måske, kan man endda få lavet en aftale med en træningsmakker! Men, hvis du har eksem eller dermatitis, kan sved være med til at trigge dine symptomer, hvilket er årsag til, at mange med dermatitis fuldstændig undlader at træne. 

Hvorfor reagerer din hud negativt på noget, der burde være sundt?

Sved forårsager kløe hos mennesker med dermatitis, men de specifikke årsager til dette, er eksperterne stadig usikre omkring. Nogle studier har påvist, at sved øger frigivelsen af histamin i huden, hvilket leder til rødmen og kløe, men der er brug for yderligere forskning for fuldt ud at redegøre for dette. 
En anden faktor er, at sved kan udtørre huden på grund af fugt-tab og samtidig, kan der, efter motion, ligge overskydende sodium på huden, hvilket også kan forårsage irritation og tørhed. 
Ved fysisk udfoldelse øges vores kropstemperatur, og vi sveder for at modere kroppen tilbage til dens normale niveau. Dette betyder, at det kan være svært at undgå sved, hvis man rent faktisk træner for at opnå et resultat. Det er derfor ikke mærkeligt, at spørgsmålet melder sig: Hvordan kan man overhovedet dyrke motion uden at forværre tilstanden af ens hud?
Sørg for at forberede dig selv ved at tage nogle hud-venlige forholdsregler, før du bryder ud i sved - vi kommer med nogle hurtige anbefalinger:

Tips og tricks til at undgå udbrud under træning:

  • Sørg for at være iklædt løstsiddende og åndbare tekstiler. Tøj der passer dig dårligt, eller er lavet fra visse syntetiske fibre såsom nylon og polyester, kan irritere din hud ved at forårsage varme-friktion og udbrud. Du kan finde et udvalg af beskyttende og friktionsfri beklædning på HelloSkin’s webshop.
  • Hvis du træner udendørs så undgå tider på dagen, hvor temperaturen er høj, eller solen er ekstra kraftig. På den måde undgår du, at omgivelserne får dig til at svede yderlige, og at du pludselig ender i en ond cirkel, hvor du klør og kradser resten af dagen.
  • Cremer med et højt fedtindhold, såsom salver, kan være ubehagelige og forårsage irritation under træning. Dette sker, fordi de kan gå hen og forhindre din hud i at kunne komme af med sveden, og dette gør det svært for dig at justere din kropstemperatur. Brug en lettere fugtighedscreme før og under træning således, at du sikrer dig, at din hud kan ånde og svede efter behov. Prøv for ekspempel Cuderms lotion til eksem og følsom hud der absorberes hurtigt i huden og er mild og allergivenlig.
  • Sørg for at drikke rigeligt med væske. Det hjælper både din krop med at afkøles og bidrager også til at opretholde hudens fugtighedsniveau. 
  • Husk, at det er okay at tage en pause, hvis du får brug for det. Begynder du at føle dig overophedet, eller mærker nogen form for hudirritation, så tag nogle minutter til at finde roen, drik en kold tår vand og tillad din krop at genfinde balancen.
  • Forsøg at komme i bad forholdvist hurtigt efter at du har afsluttet din træning. Sved tiltrækker og transporterer bakterier men med hjælp fra en hurtig skyller, kan du komme de negative følger af dette i forkøbet! Husk at visse sæber kan virke udtørrende på din hud så gå efter et mildere produkt såsom Dermalogs flydende sæbe. Den er skånsom og har en blødgørende virkning grundet dens høje indhold af glycerin.
  • Når du igen er tør efter dit bad så husk at slutte af med at pleje og regenerere din hud ved at påføre dig en blødgørende fugtighedscreme. På dette tidspunkt kan du sagtens gøre brug af en lidt tykkere creme for at opnå ekstra beskyttelse og effekt. Til formålet har vores eksperter foreslået Cuderm fugtighedscreme til eksem og følsom hud. Den indeholder bl.a. havreprotein, der har en lindrende effekt på tør og irriteret hud. 

Husk, at langt de fleste former for motion er sundt for dit helbred, det handler bare om at finde en aktivitet, der passer til lige præcis dig og din hud. Når du har fundet det, du søger, kan du nemt tilpasse din træning til din huds særlige behov og dermed sikre dig, at du kan få sved på panden uden at forværre dine symptomer!

Forrige indlæg Næste indlæg