HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her
Tilbage til oversigt
HelloSkin guide: 24 timers hudplejerutine til børn med eksem

Vi ved, at det er et stort arbejde at have et barn med eksem. Derfor har vi i denne uge spurgt vores hold af hudeksperter om deres tips til hvilke metoder, du kan bruge i dit barns daglige hudplejerutine for at hjælpe med at reducere irritation og udbrud.

Morgen

Hold på fugten

Sund hud har en beskyttende barriere, der forhindrer overskydende fugt i at fordampe og samtidig skærmer mod urenheder. Hos børn med eksem er denne barriere ofte beskadiget, hvilket forårsager forværring af tør hud og kløe og forhøjer risikoen for infektion. Derfor er det vigtigt at kick-starte dagen ved at klargøre dit barns hud med en rutine, der hjælper med at genopbygge hudens naturlige barrierer, så den er beskyttet mod de daglige udfordringer.

En af de grundlæggende metoder i denne proces er at hjælpe huden med at holde på fugten ved hjælp af en nærende creme. Selv hvis dit barn bruger receptpligtig steroid-creme, er det vigtigt at bruge en fugtgivende ansigtscreme hver morgen.

Decubal Basic Junior creme er en let, hurtigt absorberet creme der er perfekt til brug før skole. Cremen indeholder både glycerin, der hjælper huden med at binde vand, samt flydende paraffin - 2 ingredienser der er kendt for at bistå huden i at holde på fugten.

Fokus på ansigtet

Børn er ofte ramt af eksem i ansigtet og derfor, er det ekstra vigtigt at huske at påføre creme eller salve på de udsatte områder, især nu hvor vi går koldere tider i møde

Det kan være en god idé at vælge en tykkere salve i vinterperioden, såsom AproDerm Emollient Cream. Den er ikke for fedtet men specielt sammensat således, at den former et lag af olie på huden, hvilket hindrer den i at afgive fugt.

Eftermiddag

Giv huden et fugtighedsboost

Tiden i skolen kan være drilsk: ikke nok med at der er mange faktorer der kan forårsage irritation på barnets hud, men det kan også være svært som forælder at sørge for at barnets hud holdes tilstrækkelig fugtig, når man ikke kan være hos dem.

Derfor er det en god idé at booste deres hud med en fugtighedscreme, så snart skoledagen er omme.

Til mild eksem kan du med fordel bruge en tyndere lotion som Dermalog Fugtighedscreme der har en kort absorberingstid, så barnet hurtigere kan vende tilbage til eftermiddagens sjovere aktiviteter!

Er dit barns eksem af mere alvorlig art, kan du bruge en mere intensiv fugtighedscreme såsom Australian Bodycare Rescue Cream, der indeholder en effektiv kombination af ingredienser specielt udviklet til at genopbygge hudens naturlige, beskyttende barrierer og mindske fugt-tab, samt renser for bakterier.

Til kamp mod kløe

Hvis dit barn har haft en hård dag i skolen med irriteret og kløende hud, er Kimovi Gel ideel til påføring på de udsatte områder. Denne gel indeholder ingredienser, der har vist sig at have anti-inflammatoriske egenskaber, der hjælper med at lindre kløe og infektion.

Sengetid

Rens dagen af

Sengetid behøver ikke at være kedelig! Du kan sagtens tilføje nye sjove rutiner, der giver dit barns følsomme hud lindring og forbedrer nattesøvnen.

Start med et bad for at fjerne det snavs huden har opsamlet i løbet af dagen. Det kan være godt at bruge et produkt som Dermalog Body Wash - en body wash der er specielt sammensat til at hydrere og lindre huden, mens den hjælper med holde på de naturligt nærende og beskyttende olier.

Husk at begrænse badet til 10 minutter eller mindre - et langt varmt bad kan nemlig medvirke, at hudens naturlige olier vaskes bort og således udtørrer huden.
Af samme årsag er det vigtig at undgå sæber og produkter indeholdende parfume, farve eller nøddeolier, da disse også kan have udtørrende effekt.

Støt hudens genopbygning

I løbet af natten vil barnets hud arbejde intensivt for at genopbygge sine barrierer efter dagens mange stressfaktorer.

Den bedste måde at bistå hudens naturlige processer er ved brug af en tyk, oliebaseret fugtgiver der kan danne et beskyttende lag. Salver har det højeste olie-indhold af alle fugtgivende produkter lavet til eksem, hvilket gør dem ekstremt effektive til at holde på fugt.

Oliebaserede salver får dog også mange til at føle, at huden efterlades fedtet, derfor kan du måske have gavn af at bruge en creme som Faaborg Pharma Helo Creme, der danner et omsluttende lag på hudens overflade, der forhindrer vand i at fordampe gennem huden og dermed effektivt holder på fugten. Salven er ideel at bruge i dit barns aften-rutine og kan også bruges under våde omslag.

Smør dit barn ind i fugtighedscreme mindst 20 minutter før sengetid således at huden har tid til at absorbere den.

Mindsk kløe

Mange børn med eksem vil ubevidst kradse i deres irriterede hud, mens de sover. Hvis dit barn har tendens til dette, er det vigtigt at indføre tiltag i deres hudpleje-rutine, der minimerer risikoen for blødning eller infektion.

Her kan du, som det sidste skridt inden sengetid, påføre dit barn et par speciallavede nat-handsker der mindsker risikoen for, at barnet kradser og skader huden i løbet af natten.

Andre tips til at forbedre dit barns nattesøvn

Børn med eksem har ofte svært ved at sove, da huden kan føles ekstra varm og kløende igennem nattetimerne. Forsøg at hold deres omgivelser kølige og brug bomuldssengetøj og dyner af naturfibre. Husk desuden at holde kæledyr ude af barnets værelse, da både hunde og katte kan forværre eksem.

 

Forrige indlæg Næste indlæg