HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her
Tilbage til oversigt
Føler du dig træt? Boost din energi med 3 simple trin

Føler du dig af og til tappet for energi og permanent udkørt? En undersøgelse af voksne i Storbritannien og USA estimerer at 6 til 7,5% i perioder lider af uforklarlig udmattelse.
Lider man af regelmæssige perioder af udmattelse kan det føles så invaliderende at det fører til magtesløshed og og i værste tilfælde depression. En tilstand der ofte forhindrer, de der er ramt, i at leve et fuldendt og tilfredsstillende liv.
Råd og tips mod træthed er mange, men måske leder du efter svar de forkerte steder? Forskning antyder at den uforklarlige træthed og udmattelse måske er forbundet til din tarmflora.

 

Sammenhængen mellem tarmbakterier og kronisk træthed

Der er over 100 billioner celler i tarmen, og nye studier antyder at de har en meget større indvirkning på vores helbred end hidtil antaget. Blandt den store mængde af celler er der både gode og dårlige bakterier, der, når de er i balance, hjælper med at forbedre fordøjelsen, styrke immunsystemet og producere de vitaminer vores krop behøver for at forblive sund.   
Når tarmbakterierne kommer ud af balance kan du begynde at opleve en række ubehagelige bivirkninger, som nedsat fordøjelse, dårlig hud, ekstrem udmattelse og kvalme.

 

Hold tarmen sund og reducér træthed

Kosttilskud kan understøtte tarmens balance ved at forebygge nogle af de mest almindelige vitamin- og mineralmangler og ved at udbedre de underliggende tilstande, der er associeret med træthed og udmattelse, kan du øge dit energiniveau. Det er praktisk at styrke din tarm med ekstra tilskud af bakterier fordi de ikke kræver nogen særlig tilberedning eller måltidsplanlægning - desuden er de lette at tage hvis du skal ud og spise eller er ude og rejse.


Et eksempel på sådan et kosttilskud er Puori's Synbiotics SB3, der kombinerer probiotiske (indeholdende levende bakterier) og prebiotiske (ufordøjelig, fiberbaseret føde til bakterierne) egenskaber i en praktisk formel der er let at anvende. Det er videnskabeligt bevist at Puori's Synbiotics SB3's formel balancerer tarmens mikrobiota, og derved giver yderligere helbredsfordele, øger energiniveauer og bekæmper udmattelse. I tillæg til 13 milliarder levende bakterier indeholder hver Synbiotics SB3 stav også C Vitamin, der beskytter celler mod oksidativt stress og inflammation og styrker immunsystemet.


Læs mere om hvordan du kan få din første 30-dages forsendelse her og påbegynd den naturlige bekæmpelse af din udmattelse.

Boost kroppen med fiskeolie

Når det kommer til fedt er der en type du ikke bør skære ned på: omega-3 fedtsyrer. Din krop har ikke bare brug for disse fedtsyrer for at kunne fungere, de medvirker også til at øge hjernefunktionen, sænker risikoen for hjertesygdomme, modvirker stivhed og ledsmerter, bekæmper depression og så hjælper de endda fostre med en sund udvikling under graviditeten. 


Sigt efter at spise fed fisk, der er rige på fedtsyrer,  to til tre gange om ugen for at ramme det anbefalede indtag.
Hvis fed fisk sjældent er på menuen, kan det være en idé at tilføje fiskeolie til din daglige rutine. En dosis af Puori O3 tilsvarer 99g vildlaks, og kan tages sammen med dit aftensmåltid for at give din krop et naturligt tilskud af de tiltrængte skønne fedtsyrer. 

 

Kilder 

Nat Rev Gastroenterol Hepatol. 2012 Oct;9(10):609-14

Lancet. 2003 Feb 8;361(9356):512-9

Front Microbiol. 2016 Mar 31;7:455

https://www.purepharma.com/us/en_us/product/421617/synbiotics-sb3

Psychol Med 1997; 27:343.

 J Gen Intern Med 1993; 8:436.

Forrige indlæg Næste indlæg