HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her
Tilbage til oversigt
Evidensniveau: Hvad er det, og hvad kan du bruge det til?

I vores bestræbelser på at opnå gennemsigtighed har vi arbejdet hårdt på en ny funktion - Ingredient Evidence. Disse oplysninger giver et nærmere kig på de mulige fordelagtige ingredienser, som de forskellige produkter indeholder, for netop din hudlidelse. For at det skal være lettere for dig at overskue, har vi vurderet, hvor godt beviset understøtter de gavnlige egenskaber, så du selv kan se de dokumenterede virkninger af ingredienserne ifht. din egen hudtilstand.

For at læse mere om, hvad aktive ingredienser egentlig er - klik her.

Hver aktiv ingrediens er blevet analyseret for evidensniveau fra niveau A til D.

 


I bunden af ​​hierarkiet er laboratoriets eksperimentelle “in vitro”-undersøgelser placeret. Når du bevæger dig op i trekanten, bliver undersøgelserne mere og mere præcise, idet der så er brugt kontrolgrupper og normalt er baseret på flere personer. Dette gør dem mere pålidelige og præcise, når man konkluderer på resultaterne. De højest rangerede undersøgelser er de dobbeltblindede randomiserede kontrollerede forsøg (Randomised Controlled Trials, også kalder RCT).

Ting at huske på, når man henviser til evidensniveau:

  • Evidensniveauet er specifikt for en bestemt tilstand. Altså kan der være forskelligt evidensniveau for samme ingrediens alt efter hvilken tilstand der er tale om. 
  • En ingrediens kan have et lavt evidensniveau, men det betyder ikke nødvendigvis, at den er ineffektiv. Karakteren afspejler kun mængden af uafhængige videnskabelige beviser, der eksisterer for at understøtte den påståede effekt. Sørg for at læse mere om ingrediensen for at se nøjagtigt hvordan den gavner huden og tjekke succesraten i forskellige studier.

Ved at give denne analyse håber vi at kunne give dig som bruger et mere nuanceret billede, hvormed du kan til- og fravælge ingredienser på bedre grundlag. Vi ønsker at vise, at kritisk tænkning er ekstremt værdifuldt, når du skal tage de rigtige beslutninger for din hud.

Vi tror, at evidens, data og en ærlig tilgang er det, vi har brug for, i vores rejse mod en sundere hud.

Forrige indlæg Næste indlæg