HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her
Tilbage til oversigt
Efterårs-tips til dig med en kronisk hudlidelse

Når du har psoriasis eller eksem, er årets kolde måneder en periode, hvor du bør øge fokus på din hud og opgradere både de produkter du bruger og din hudplejerutine.

Med efterårets smukke vejr følger der nemlig også et fald i luftfugtigheden - det er især dette skift i vejret, som kan være problematisk for dig med en hudlidelse, da den tørre luft både ude og inde kan gøre det svært for hudens barriere at tiltrække og holde på fugten.

Både psoriasis og eksem kan være krævende at behandle, men hvis dine symptomer skyldes tør hud, er det muligt at lindre den ved at ændre i din daglige hudplejerutine.

Vi giver dig tips til hvordan, du kommer udbrud, rødmen og kløe i forkøbet og guider dig til hvordan, du bedst opruster din hud mod vind og vejr.

Påbegynd en fugtgivende rutine

Hvis du ikke allerede er inde i en rutine, hvor du fast bruger produkter og cremer, som virker fugtbevarende, bør du give dig i kast med det hurtigst muligt. Brug af creme og fugtgivende behandling kan ikke kurere hverken eksem eller psoriasis, men det kan hjælpe dig med at lindre og holde dine symptomer i ave. Det er derfor vigtigt, at du undgår, at din hud udtørrer og, at du påfører produkter flere gange dagligt.

Hæng på, så guider vi dig i at vælge de bedste produkter og hvornår du bør bruge dem!

Psoriasis

Måske har du oplevet en bedring i din psoriasis henover sommeren? De varme solstråler og den høje luftfugtighed, der følger med årets varme måneder, har ofte gavnlig effekt for dig med psoriasis, og det kan føles frustrerende, når man oplever, at symptomerne vender tilbage.

Ønsker du at være på forkant og forebygge udbrud, er en god fugtgivende behandling det første, simple skridt i at beskytte din hud mod vind og vejr. Med de rette produkter og den rigtige rutine kan du bistå hudens naturlige processer og lindre dine gener bedst muligt.

HelloSkins hold af eksperter har lavet en 24 timers hudpleje-pakke med produkter, der passer til enhver af dagens faser, så du nemt kan blive klar til vinterhalvåret:

Dermalog Body Wash både renser og giver fugt til huden takket være den aktive ingrediens Glycerin. Den er god at bruge ved psoriasis, da almindelig sæbe kan gå ind og bortvaske hudens naturlige fedtlag. Husk også at begræns længden af dine bade og sørg for at vandet ikke er for varmt, da dette ligeledes kan udtørre din hud.

Dermalog Hudlotion er ideel til at starte dagen ud med, for eksempel efter et morgenbad. Den har et lavt fedtindhold på 16%, hvilket gør den let at absorbere og god til dig, der måske af og til kan føle dig fedtet ind af cremer i dagtimerne.

Dermalog Face Cream er din perfekte partner i det kolde vejr. Med sine 50 ml. kan du have den med dig overalt og give din hud den fornødne beskyttelse i løbet af dagen. Det er nemlig særligt i ansigtet, der er mest eksponeret for den kolde luft, at folk, i løbet af efteråret, oplever tørhed.

Dermalog Fedtcreme er en effektiv og drøj, fugtgivende creme med en masse gavnlige indholdsstoffer som fx. glycerin og ceramide-3, der hjælper huden med at optage og holde på fugten igennem dagen.

Eksem

Det er ganske normalt at opleve en forværring af ens eksem med efterårets komme, og ikke nok med at luftfugtigheden falder udendørs - vores varmesystemer gør også vores indeklima tørt, så eksponeringen er total. Et af symptomerne ved eksem er en dysfunktionel hud-barriere, hvilket betyder, at din hud har svært ved selv at tiltrække og holde på fugt således, at den på egen hånd kan opretholde sine naturligt beskyttende egenskaber. Også ved eksem er det vigtigt, at du gør brug af fugtgivende produkter på en fast, daglig basis for at undgå forværring af din eksem. Undersøgelser har vist, at dette reducerer antallet af udbrud og samtidig forlænger tiden mellem dem.

For at opretholde en god rutine, med den rette pleje har HelloSkins dygtige hold af eksperter fundet frem til 3 produkter, du kan bruge døgnet rundt for at støtte din huds velvære bedst muligt:

Bioderma Sensibio Tolerance+ er en blød fugtpleje på den måde, at den kan anvendes hele dagen, uden at efterlade huden fedtet eller glinsende, således at du kan komme igennem dine gøremål uden at være generet. Den kan desuden anvendes af både børn og voksne!

Bioderma Atoderm Intensive Baume er en lidt tungere creme. Den er ideel til at anvende i dagtimerne på de områder, der er ekstra eksponerede såsom dine hænder og ansigt. På grund af dens 75ml er den nem at have med på farten, så du kan påføre den efter behov, eksempelvis hvis du en dag tilbringer mange timer udenfor.

Bioderma Atoderm PP Baume creme 500 ml er så mild at den kan anvendes af hele familien, og indeholder blandt andet glycerin og andre ingredienser, som er påvist at være gavnlige for personer med eksem. Kombination af disse bistår huden i at at tiltrække og fastholde fugt, og bidrager til hudens beskyttende barriere, hvilket er afgørende for at mindske inflammation Da denne creme er lidt tykkere og derfor længere tid om at absorberes i huden, er den god at anvende om aftenen, for eksempel efter et bad, således huden er ren og klar til påføring.

Forrige indlæg Næste indlæg