HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her
Tilbage til oversigt
Årstiderne skifter: forbered din hud på efteråret!

Efteråret er ankommet, og det er tid til at skrue op for hyggen og tage en dyb indånding af årstidens særegne, sprøde duft. Desværre er efteråret også starten på højsæsonen for tør hud, vejret er omskifteligt, og luftfugtigheden daler, hvilket betyder, at du måske oplever, at din hud føles tør og kløende, eller måske opstår der værre symptomer, hvor huden skaller eller sprækker.
Det er nu, du skal tage affære: er din hud sensitiv overfor vind og vejr, kan du heldigvis støtte din huds naturlige egenskaber ved at ændre nogle simple elementer i din normale hudplejerutine. 

Find dit match

At ændre din hudplejerutine, således at den passer til det kolde og tørre vejr, betyder oftest at du må skifte ud i nogle af dine produkter, og vi kender allesammen til, hvor svært det kan være at finde en hudpleje, som er skånsom og effektiv på samme tid.

Den ideelle fugtgiver tilfører huden en god mængde fugt og forhindrer ligeledes vand i at fordampe, imens den beskytter hudens naturlige barriere. Den bør egne sig til sensitiv hud og være nem at absorbere. 
Fugtgivere indeholder forskellige aktive ingredienser, hvilket betyder, at de har forskellige områder, de går ind og gavner. Vi har kigget på nogle af de ingredienser, du kan finde på etiketterne på markedet for at give dig et overblik over, hvordan de bidrager til din hud.

Du vil fx kunne finde det, man kalder emollienter, der danner en beskyttende film henover din hud. Denne tynde film begrænser fugten i at fordampe fra de dybere hudlag og hjælper de yderste lag til at genoprette væskebalancen. Emollienter indeholder ofte ingredienser såsom gylcerin eller urea, der bistår det ydre hudlags fugt-bindende funktioner ved at trække og holde på fugten fra de dybere hudlag, Urea er en af komponenterne i din huds naturlige sammensætning, og støtter huden ved at holde den sund og gennemfugtet. Forskning har vist, at urea øger vand-indholdet i huden og reducerer dets fordampning fra hudoverfladen.

Hold på fugten

For at forhindre din hud i at tørre ud har du brug for en creme, der reducerer fordampningen af vand og forhindrer, at din hud mister fugt. 
Derfor bør du gå efter et produkt med et højt fedt-indhold, som vil bistå din huds barriere med et højt niveau af beskyttelse, og samtidig vedligeholder hudens fugtighed. Det er dog vigtigt at huske, at du bør basere dit valg på tilstanden af din hud: hvis du kun har et mildt tilfælde af tør hud, så bør du holde dig til et produkt med et lavere fedt-indhold og ligeledes skalere op afhængigt af, hvor hårdt ramt du er. 

Fugtgivere er normalt opdelt i 4 forskellige kategorier alt efter deres fedt-indhold

  • En lotion indeholder mindre end 20% fedt
  • En creme indeholder op til 40% fedt
  • En fed creme indeholder op mod 70% fedt
  • En salve indeholder 100% fedt
Som nævnt tidligere i artiklen er det vigtigt, at du vælger et produkt, som matcher din huds tilstand. En ting er dog sikkert: du vil få brug for tykkere cremer og måske salver, og du vil måske have brug få at påføre disse lidt hyppigere end normalt, især på nogle af kroppens lidt mere udsatte områder såsom hænder, kinder og læber.

Noget til ethvert behov

I en familie i alle aldre kan det være svært at afgøre, om det der virker på de voksne også virker på de små. 
HelloSkins dygtige eksperter har lavet en samlet pakke med produkter, der passer til hele familen, hele døgnet:
Faaborg Pharma Helo Cream 1000 ml (fedtindhold 48%) er perfekt til brug efter et bad om aftenen. Cremen passer til alle aldre og er lidt federe med et indhold af ingredienser, der er yderst velegnede til at holde på fugt og genopbygge hudens naturlige egenskaber.
Derudover indeholder pakken de 3 følgende produkter, hvoraf nogle er passende til børn og nogle til voksne. Produkterne har forskellige fedtindhold, og på denne måde er I dækket ind til alle tidspunkter på dagen og de forskellige områder på kroppen således, at hele familien er beskyttet på bedst mulig vis.
  • Faaborg Pharma Carbamid Creme 10% (fedtinhold 22%)
  • Faaborg Pharma Marselis Original 400 ml (fedtinhold 37%)
  • Faaborg Pharma Archiv Creme 100 ml (fedtinhold 34%)

Med det varierende fedtindhold kan I nemt opretholde en preventiv hudplejerutine, som kan skaleres og opgraderes i takt med at temperaturen falder eller i tilfælde af forværrede symptomer.

Du kan sagtens forhindre og lindre tør hud i årets kolde måneder! Køb efterårspakken fra Helloskin lige her - så kan du opretholde den gode hudplejerutine ved brug de rette produkter og sikre at både du og din hud er fuldstændig efterårsklar.
.
Forrige indlæg Næste indlæg