HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her
Tilbage til oversigt
8 Akne superfoods der gavner din hud indefra og ud!

Hvis du har tendens til akne, så ved du hvor svært det er at lindre og mindske symptomerne. Alt fungerer ikke for alle, og det kan være svært at finde de rette produkter der passer til dig.

Måske er det tid til at tænke i andre baner og fokusere på en mere holistisk tilgang? 
Undersøgelser viser nemlig, at der er sammenhæng mellem kost og akne, og derfor kigger vi lidt nærmere, på nogle af de fødevarer du bør undgå og guider dig til 8 Superfoods, der kan hjælpe dig med at opnå renere hud. 

Spis rigtigt

Sørg for at din kost består af mager protein, fibre og gode olier og fyld dit køleskab med sunde fødevarer, der, sammen med en næringsrig kost, giver din hud fornyet energi og næring. Her er nogle af de vigtige komponenter:

  • Aminosyrer: Disse støtter cellevæksten der hjælper huden med at holde sig fast og spændstig - de er derfor en vigtig del af hudens regenerering.
  • Fødevarer med antiinflammatoriske egenskaber: Disse kan hjælpe med at bekæmpe infektioner og allergiske reaktioner.
  • Antioxidanter: Hjælper din hud med at bekæmpe miljømæssige stressfaktorer ved at understøtte cellernes naturlige cyklus og regenerering.

Det kan måske lyde som denne tilgang til ren hud kræver at du skal leve med en masse restriktioner. Det handler dog langt hen ad vejen om at lære sig at spise rigtigt og varieret, og det kan faktisk være ret simpelt. Her er et hurtigt overblik over bare nogle få af de sunde, nærende og naturlige fødevarer, du bør spise (og de mindre gode som du bør begrænse): 

Superfoods!

Chia frø
Chia frø er fulde af omega 3. Disse fedtsyrer understøtter cellerne og forbedrer dermed deres evne til at genopbygge og beskytte din hud. Du kan også få de samme omega 3 syrer fra andre kilder, for eksempel fisk og valnødder. Hvis du synes det er svært at inkludere nogle af disse kilder i din daglige kost, kan du også tage Omega 3 kosttilskud dagligt i stedet for.

Avocado
Avocadoen har længe været kendt for at være spækket med sundhed, og det er der god grund til! De lækre grønne frugter er fyldt med både fedtsyrer, C-vitamin, E-vitamin og antioxidanter hvilket gør avocadoen til en helse-bombe for din hud.

Grøn te
En god kop te kan have næsten terapeutisk virkning på både krop og sjæl, og det gælder faktisk også din hud!. Hold dig til grøn te, så tilfører du din hud antioxidanter, som beskytter den mod daglige bakterier.

Brune ris
Stabiliser dit blodsukker med disse lavt glykæmiske fuldkornsfrø. Brun ris er en rig kilde til B vitamin, protein, magnesium og flere antioxidanter, der holder din hud klar og maven fuld.

Brøndkarse
Denne smukke grønne urt kan bruges til næsten hvad som helst i dit køkken, og mængden af ​​fordele ved at anvende brøndkarse i din kost er ret fantastisk. Den indeholder mere end 15 vitaminer og mineraler: mere C vitamin end appelsiner og mere jern end spinat! Den støtter din lever i at afgifte din krop og styrker negle og hår mens den samtidig giver din hud et boost.

Makrel  
Meget mere makrel! Denne olieholdige fisk er kendt for at være lidt af en stinker, men den giver dig en masse sunde fedtsyrer, der understøtter din huds kamp mod akne-udbryd. Du kan opnå nogle af de samme fordele ved at spise laks og endda også dåse sardiner så vi tør godt sige, at det er okay, hvis kosten går lidt i fisk!

Grønkål
Denne krøllede grønne dusk indeholder både A, B, C, E og K vitaminer og et højt niveau af calcium, kalium, jern, magnesium, protein og… - vi kunne blive ved! Gør en indsats for at få kål ind i dine måltider, og giv din hud en cocktail af gav.

Havregryn
Leder du efter en erstatning for mælk? Hvis du tester hvorvidt komælk påvirker din akne, er det rart at have et alternativ, der ikke giver dig nogen problemer under processen. Havremælk er laktosefri og har en høj værdi af E vitamin og fibre der gavner dig i kampen for en sund hud.

Skær ned på:

Forarbejdede fødevarer
Hvis du hurtigt vil hjælpe din hud, er det første skridt at eliminere eller skære ned på forarbejdede fødevarer. Det betyder ingen is, kager og mælkechokolade, det meste junk-food, chips og meget mere - beklager...
 
Komælk
Dette emne er lidt tricky. Nogle undersøgelser viser, at komælk kan forårsage en stigning i dit blodsukker, og øge dit insulinniveau, hvilket dertil øger produktionen af ​​hudolier. 
I andre undersøgelser har man fundet tegn på, at folk som drikker mælk som teenagere, har en højere forekomst af akne end dem, der ikke gjorde. Forbindelsen mellem akne og mejeriprodukter er dog stærkest, når det gælder skummetmælk eller andre produkt med reduceret fedtindhold. 
Det kan være et forsøg værd, at tage en pause fra mælkeprodukter for at klarlægge, om dette kan have en effekt på din akne. En god måde er at prøve helt at udelukke mælkeprodukter i en måneds tid og skrive kostdagbog om de ændringer du ser og føler. Husk, tal med din læge inden du udelukker større fødevaregrupper, han eller hun kan hjælpe dig med at planlægge, hvordan du forsvarligt eliminerer fødevarer, uden at gå glip af vigtige næringsstoffer og mineraler. 

Prøv dig frem

Husk at der er mange flere “superfoods” derude, og du kan finde masser med information om fødevarer, der gavner, ikke kun din akne, men mange andre af kroppens funktioner. Det behøver ikke at være svært: naturligt er godt og forarbejdet er mindre godt. Giv det en chance og vi er sikre på, at både din hud og din krop kommer til at elske dig for det.

Forrige indlæg Næste indlæg