HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her
Tilbage til oversigt
Sådan gør du din tørre hud klar til ferien

Hvis du er tilbøjelig til at få tør hud, eller allerede har det, så er det en god idé, at du behandler huden over hele din krop og i dit ansigt så godt som muligt, inden du rejser på ferie. Både strandferie og storbyferie byder på deres helt egne udfordringer for os, som har tør, afskallende hud; det første involverer som regel brændende sol og saltvand, og det andet dehydrering og irritation på grund af megen aktivitet. Så lad os kigge nærmere på, hvad du kan gøre, for at din hud er så sund så mulig, inden du tager på ferie.

Først og fremmest vil de fleste tips til sommerens hud råde dig til at eksfoliere dagligt inden din ferie, så du kan fjerne døde hudceller og have solbrun hud i længere tid. Du fjerner ikke tør hud med energisk eksfoliering, når det drejer sig om reelle lidelser med tør hud. Flager af tør hud er et tegn på, at din hud er virkelig tør, og i sådan et tilfælde kan det gøre mere skade, hvis du eksfolierer for ofte eller for hårdt. Når du lider af kløende, sprukken, afskallende eller sviende tør hud, er det bedre at eksfoliere meget forsigtigt 1-3 gange om ugen med et mildt eksfolierende middel, der er specielt designet til tør hud. I vores webbutik kan du finde en mild rensende scrub til dit ansigt, og en fugtgivende salt-scrub til din krop – tjek vores Dead Sea Spa Magik Salt Brushing, som både indeholder salt fra Det Døde Hav og kokosolie, der gør din hud fuldstændig klar til stranden. 

Når det kommer til vejret nordpå, så er solen umiddelbart ikke så stærk og vil derfor ikke udtørre din hud lige så meget, som den vil på en ferie sydpå, men du bør alligevel finde en oliebaseret fugtighedscreme til tør hud, som kan normalisere fugtigheden i huden, inden du tager afsted. Det vil hjælpe din huds sundhed, dit sind (eftersom du ikke vil være generet af ubehag på huden), og du vil være bedre udrustet til at klare den udtørrende effekt fra den stærke sol. Både inden du tager afsted, og mens du er på ferie, skal du huske at smøre dig ind i en solcrem, efter at dit blødgørende middel er blevet absorberet af huden (vent mindst 10 minutter), for at du kan være sikker på, at du ikke udtørrer huden yderligere med en væmmelig solskoldning.

Luften er mere fugtig om foråret og sommeren, end den er om efteråret og vinteren, og derfor burde din hud ikke være alt for truet af tør luft, der stjæler dens fugtighed. Men hvis der stadig hersker koldere temperaturer helt ind i foråret (som det kan være tilfældet nordpå), så vær opmærksom på varmen i dit hus og på din arbejdsplads, der som regel opvarmes med centralvarme eller aircondition. Begge disse kunstige systemer udtørrer luften omkring dig og suger fugten ud af din hud. Af samme grund skal du heller ikke bruge for meget aircondition på dit hotelværelse eller i din ferielejlighed, selvom det kan være fristende. Du skal naturligvis gøre det behageligt, så hvis du har brug for enten at opvarme eller afkøle dit hotelværelse, så anvend et tykt lag af din fugtighedscreme til tør hud over hele ansigtet og kroppen, hvormed den vil virke som en barriere mod fugttab.

Du er måske ikke klar over, at der er andre livsstilsfaktorer, der har indflydelse på din huds fugtighed, faktorer såsom hvor meget du drikker og bader. Det kommer sikkert ikke som en nyhed, men hvis du drikker for lidt vand, kan din hud virkelig tørre ind, så husk at drikke vand regelmæssigt, så du hele tiden er hydreret. Du bør også undgå lange, varme bade samt skrap brusegele og sæbe, som er fyldt med skrappe kemikalier. Se efter et naturligt eller mildt, alternativt rensemiddel, der beskytter de naturlige olier i din hud.

Næste indlæg