HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her
Tilbage til oversigt
Hvordan hjælper Dead Sea Salt bade mod psoriasis?

Det Døde Hav er den dybeste og mest salte sø på jorden. Gennem mange år har folk med hudlidelser som eksem og psoriasis valfartet dertil for at gå i klimaterapeutisk behandling. Den gavnlige effekt af klimaterapi ved Det Døde Hav kommer delvist fra solbadning og delvist fra vandet i Det Døde Hav, som har et højt indhold af mineraler.

Vandet i Det Døde Hav indeholder mere end 20 mineraler. Nogle af dem findes i høje koncentrationer som fx magnesium og andre i mindre koncentrationer som fx mangan og lithium.

Hvad siger videnskaben om dette?

Vand tilsat dødehavssalt har fugtgivende egenskaber, specielt pga. den høje koncentration af magnesium, som hjælper huden med at holde på vand. Derudover tænkes magnesiumsalte at have en gavnlig effekt på inflammatoriske hudsygdomme (1).

Flere studier har vist, at en kombination af at bade i dødehavssalt og fototerapi (eksponering for UV-lys) har en gunstig effekt på psoriasislæsioner (2,3). De fleste studier peger tydeligt på fototerapi som den afgørende faktor i denne kombination, men også dødehavssaltsbade bidrager betydeligt (4).  

At bruge dødehavssalt

Du kan komme dødehavssalt i dit badevand og lade huden bløde op i ca. 15 minutter 3-4 gange om ugen. En anden måde at inkorporere mineralrige havsaltsprodukter i din hudpleje er at bruge shower gel, shampoo eller fugtivende cremer med dødehavssalt.

Tag et kig på vores dødehavssaltsprodukter fra Dead Sea Spa Magik, Westlab, Læsø Saltcare og Art Naturals.

Referencer:

1 Int J Dermatol. 2005 Feb;44(2):151-7.
2 Semin Arthritis Rheum. 2012 Oct;42(2):186-200
3 Journal of Dermatological Treatment  Volume 16, 2005 - Issue 5-6
Journal of Dermatological Treatment Volume 7, 1996 - Issue 2 

Forrige indlæg Næste indlæg