HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her

Vores videnskabelige tilgang

Hos HelloSkin har vi den holdning, at transparens, viden og vejledning er afgørende for din huds sundhed. Vi ved, at for mange mennesker er brugen af fugtighedscremer vigtig for at bevare huden sund, og for at hjælpe med at kontrollere nogle af de symptomer, der er forbundet med et hudproblem. Men vi ved samtidig også, at det kan være vanskeligt at finde ud af, hvad man skal vælge at bruge.

Fugtighedscremer skal anvendes ofte og i rigelige mængder for at få det bedste resultat. Netop derfor er det vigtigt at undgå produkter med problematiske indholdsstoffer. Samtidig er det også godt at sætte sig ind i, hvordan specifikke indholdsstoffer faktisk kan have en positiv virkning, og understøtte din huds sundhed.

I dag er der utallige hudplejeprodukter at vælge imellem, og det kan være vanskeligt at finde ud af, hvad der passer bedst til dig og din hud. Det kan være frustrerende, og betyde at man undlader at bruge fugtighedscremer, og at man derfor ikke får passet ordentligt på sin hud.

Vi er fast besluttede på at ændre dette. Ved vores videnskabelige tilgang ønsker vi gøre det lettere for dig at gennemskue produkterne, og klæde dig bedre på, så du selv kan vælge den kombination af produkter, der bedst passer til dig og din hud.

Hos HelloSkin finder du produkter fra en lang række forskellige producenter, som alle har én ting til fælles: De er blevet grundigt efterset, og fundet egnede til brug blandt mennesker med en eller flere af de hudproblemer, vi fokuserer på i HelloSkin. Og så sørger vi naturligvis for, at de ikke indeholder uønsket kemi, så du roligt kan bruge dem.



Hvordan er vores proces?

Step 1: Den indledende screening - “Risikovurderingen”
  • Alle produkter som du finder hos HelloSkin bliver indledningsvist screenet for at identificere eventuelle uønskede kemikalier. Kemikalier, som kan have betydning for din sundhed generelt, og i særdeleshed i forhold til din hud. Disse omfatter primært parfumestoffer, konserveringsmidler og indholdsstoffer, som mistænkes for at være hormonforstyrrende. Alle ingredienser i ingredient listen vurderes.
  • Vi har en omfattende database over problematiske stoffer - en "negativ liste" - baseret på information publiceret i den videnskabelige litteratur, og på flere relevante organisationer, herunder The Scientific Committee on Consumer Safety i EU. Som udgangspunkt vurderer vi alle produkter baseret på, om de indeholder specifikke kemikalier eller ej.
Step 2: Produkternes egnethed for folk med forskellige typer af hudproblemer
  • Hos HelloSkin ved vi, at mennesker er forskellige, og at nogle har en hud, der er mere følsom overfor visse ingredienser end andre. Hvis et produkt kommer igennem den indledende screening, bliver dets egnethed til personer med forskellige hudproblemer efterfølgende vurderet. Dette gøres på baggrund af en række særlige kriterier. Disse omfatter bl.a. en vurdering af almindeligt forekommende indholdsstoffers egnethed til brug af mennesker med atopisk dermatitis og psoriasis - udviklet af et ekspertpanel af hudlæger.
  • Alle produkter vurderes i forhold til deres indhold af ingredienser, der kan være problematiske for nogle. F.eks. mener vi, at parfumestoffer ikke er egnede til mennesker med sensitiv hud, såsom atopisk dermatitis, eller til børn. Især fordi anbefalingen er at bruge fugtighedscreme ofte, og rigeligt af det. Dette er naturligvis upassende, hvis et produkt indeholder ingredienser, der vides at være allergifremkaldende. Når du bruger vores “produkt finder” på hjemmesiden, sørger vi for, at du kun ser produkter, der passer til din aldersgruppe og de symptomer, der er forbundet med dit specifikke hudproblem. Som et eksempel, hvis du har eksem og sprukken hud, vil du ikke blive foreslået produkter med et højt indhold af urea. Hovedsageligt fordi der er en risiko for, at dette kan give en sviende eller brændende fornemmelse.
Step 3: findes der nogen videnskabelig dokumentation for, at produktet kan være gavnligt for mig og min hud?
  • Det er ikke nemt at finde rundt i alle de forskellige hudplejeprodukter eller de egenskaber producenterne fremhæver, at de har. Hos HelloSkin bestræber vi os på at gøre dette lettere for dig.
  • Hver gang vi vælger at føre et nyt produkt, er det en fast del af vores procedure at undersøge, om der foreligger nogen videnskabelig dokumentation for, at produktet er blevet undersøgt i mennesker med relevante hudproblemer. Dette fremgår under den Videnskabelige Dokumentation på hjemmesiden. Samme fremgang har vi også for en række af de vigtige indholdsstoffer. Dette gør vi for at hjælpe mennesker, der lever med forskellige hudproblemer, til at træffe beslutninger omkring deres hudpleje - på et bedre informeret grundlag.
  • Den Videnskabelige Dokumentation der fremgår på hver produktside, er på den måde en samlet opgørelse baseret på undersøgelser, der er blevet publiceret i videnskabelige artikler, efter de er blevet bedømt og godkendt af andre forskere. Disse er primært identificeret via søgninger på den omfattende database PubMed, som indeholder referencer til mere end 20 millioner biomedicinske og naturvidenskabelige artikler. Vi søger primært efter videnskabelig dokumentation for den direkte betydning af at bruge et produkt (eller vigtige ingredienser) blandt mennesker med forskellige hudproblemer. Dog søger vi også på information, der kan belyse en mulig virkning som en “tillægsbehandling” til deciderede behandlinger, med f.eks. binyrebarkhormon, UV-lys eller andet.
  • På samme måde søger vi også i databaser over kliniske forsøg https://clinicaltrials.gov/ (verdens største database over kliniske forsøg, der indbefatter mere end 170 lande verden over) og i https://www.clinicaltrialsregister.eu/ (EU), for at se om der relevante undersøgelser undervejs, som kan belyse dette yderligere i den nærmere fremtid.
  • I de tilfælde, hvor en producent refererer til et klinisk eller videnskabeligt studie, hvor brugen af specifikt produkt er blevet undersøgt, tager vi kun dette i betragtning, hvis vi har kunnet finde den originale publikation via de videnskabelige databaser.