Vær blandt de første og spar 50% på den første måned hos HELLOSKIN.io

Zinc (Eksem)

Zink er et essentielt mikronæringsstof med vigtige, biologiske funktioner. Omkring 50% af kroppens zink sidder i knoglerne, og omkring 6% befinder sig i huden. Zink er et mineral, der er blevet brugt terapeutisk i mange år. Når man bruger zink på huden, virker det som en barriere, det stimulerer helingen af sår og kan have antiinflammatoriske og lindrende egenskaber.

Hvad siger videnskaben?

Evidensniveau: A

Et studie med patienter med kronisk håndeksem, hvor man undersøgte 2,5% zinksulfat sammen med kortikosteroider to gange dagligt i 2 uger, viste at reducere rød hud, skæl og kløe. Behandlingen med zinksulfat var mere effektivt end behandlinger uden zinksulfat (kortikosteroider alene)2. Derudover var der lavere risiko for forværring af eksem i ugerne efter behandlingens ophør.

Man har desuden fundet, at bruger man zinkoxid-salve dagligt i 21 dage, kan det effektivt lindre inflammationen, der opstår, når to stykker hud gnider mod hinanden3.

Zink er også kendt for at være effektiv ved andre hudsygdomme såsom ble-dermatitis.

Koncentrationen af en ingrediens er vigtig for effekten af produktet, hvorfor produkter med samme ingrediens ikke nødvendigvis er lige så effektive som undersøgt i de ovennævnte studier.

Opdateret: Juli 2017

Referencer

1[Dermatol Res Pract. 2014

2[J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008

3[Br J Nurs. 2012