HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her

Sulfur (Akne)

Svovl kan bruges i behandlingen af akne, da man mener, det modvirker bakterier inklusiv Propionibacterium Acnes, som er den bakterie, der findes i aknelæsioner. Man mener også, at svovl har en mild ‘keratolytisk’ effekt, hvilket er nedbrydning af de strukturer, der holder hudcellerne sammen. Dette forhindrer porerne i at blive tilstoppet af døde hudceller1. Blandt andet tilstedeværelsen af bakterien Propionibacterium Acnes og tilstopning af porerne er med til at danne bumser, hvorfor svovl kan være gavnlig i behandlingen af akne.

Hvad siger videnskaben?

Level of evidence: C

Svovl kombineres for det meste med andre aktive ingredienser såsom benzoylperoxid og salicylsyre, men den har også vist sig at være effektiv i kombination med andre ingredienser.2

HelloSkins eksperter har ikke fundet yderligere videnskabelig dokumentation for brugen af svovl alene til behandling af akne.

Koncentrationen af en ingrediens er vigtig for effekten af produktet, hvorfor produkter med samme ingrediens ikke nødvendigvis er lige så effektive som undersøgt i de ovennævnte studier.

Opdateret: juli, 2017

Referencer

1Am J Clin Dermatol. 2003

2J Clin Aesthet Dermatol. 2012