HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her

Stephafekt (Eksem)

Staphefekt™ er udviklet af Micreos og er verdens første bakterie-dræbende enzymer (kendt som endolysiner), der kan bruges på menneskers hud. Staphefekt er målrettet mod at dræbe bakterien Staphylococcus aureus, inklusive de varianter som er resistente overfor antibiotika som MRSA. Endolysinet stammer fra bakteriofager, som er bakteriers naturlige fjende, og som har eksisteret i milliarder af år. Staphefekt-endolysinet bekæmper bakterier ved at dræbe dem hurtigt, og der er en meget begrænset sandsynlighed for, at der udvikles resistens.

Hvad siger videnskaben?

Level of evidence: C

Et enkelt casestudie viste, at brugen af staphefekt sammen med en kortikosteroid-behandling kunne hjælpe med at forbedre en superinfektion af S Aureus i en patient med nummulat eksem2. Et klinisk studie undersøger lige nu om dette kan reducere behovet for kortikosteroider i mild til moderat atopisk dermatitis.3 Resultatet af studiet vil til sin tid være at finde på HelloSkin.dk

Koncentrationen af en ingrediens er vigtig for effekten af produktet, hvorfor produkter med samme ingrediens ikke nødvendigvis er lige så effektive som undersøgt i de ovennævnte studier.

Opdateret: Juli 2017

Referencer

1[J Invest Dermatol. 2017

2[Case Rep Dermatol. 2017

3[Trials. 2017