Vær blandt de første og spar 50% på den første måned hos HELLOSKIN.io

Propylene Glycol (Tør hud)

Propylene glycol er en alkohol, der fungerer både som en hudbalsam, et viskositets-nedsættende middel, opløsningsmiddel og duftingrediens i kosmetiske produkter. Propylene glycol har fugtbevarende egenskaber. Den tørrer ud på huden og bliver til en hygroskopisk hinde, der holder på fugten ved at danne en barriere mod fordampning. Derudover mener man, at den tiltrækker vand til de yderste hudlag, hvilket er årsag til, at man har set kortvarig hævet hud ved brug af propylene glycol. Det hjælper med at forbedre de okklusive egenskaber i specialiserede formuleringer (NLC), ved at reducere vandtabet over hudoverfladen (såkaldt ‘transepidermalt vandtab’) transepidermalt vandtab (TEWL) over hudoverfladen.

Hvad siger videnskaben?

Evidensniveau: C

Propylene glycol har vist sig at have en positiv effekt på tørhudslidelser, og HelloSkins eksperter har derfor fremhævet nogle af de mest væsentlige resultater.

I et studie, hvor man brugte avanceret spektroskopi sammen med eksperimentelle procedurer, viste det sig, at propylene glycol forbedrede hudens hydreringsgrad efter dehydrering1.

Udover den fugtbevarende effekt, er det også påvist, at propylene glycol besidder en fugtbevarende egenskab, idet den skaber et okkluderende lag på hudens overflade2, hvorved den hæmmer tabet af vand. Denne effektive rolle som fugtbevarende ingrediens gør propylene glycol yderst velegnet i behandlingen af tør hud og til at bevare hudbarrierens funktion2.

Koncentrationen af en ingrediens er vigtig for effekten af produktet, hvorfor produkter med samme ingrediens ikke nødvendigvis er lige så effektive som undersøgt i de ovennævnte studier.

Opdateret: Juli 2017

Referencer

1Skin Res Technol. 2014

2Skin Pharmacol Physiol. 2004