Vær blandt de første og spar 50% på den første måned hos HELLOSKIN.io

Propylene Glycol (Psoriasis)

Propylene glycol er en alkohol, der fungerer både som en hudbalsam, et viskositets-nedsættende middel, opløsningsmiddel og duftingrediens i kosmetiske produkter. Propylene glycol har fugtbevarende egenskaber. Den tørrer ud på huden og bliver til en hygroskopisk hinde, der holder på fugten ved at danne en barriere mod fordampning. Derudover mener man, at den tiltrækker vand til de yderste hudlag, hvilket er årsag til, at man har set kortvarig hævet hud ved brug af propylene glycol. Det hjælper med at forbedre de okklusive egenskaber i specialiserede formuleringer (NLC), ved at reducere vandtabet over hudoverfladen (såkaldt ‘transepidermalt vandtab’) transepidermalt vandtab (TEWL) over hudoverfladen.

Hvad siger videnskaben?

Evidensniveau: C

HelloSkins eksperter har ikke været i stand til at finde videnskabelig data eller kliniske forsøg vedrørende brugen af propylene glycol i personer med psoriasis. Dog har propylene glycol vist sig at have en positiv effekt på andre tørhudslidelser. For eksempel kan propylene glycol lindre tør hud og forbedre hudbarrieren1.

Koncentrationen af en ingrediens er vigtig for effekten af produktet, hvorfor produkter med samme ingrediens ikke nødvendigvis er lige så effektive som undersøgt i de ovennævnte studier.

Opdateret: Juli 2017

Referencer

1Acta Derm Venereol. 2009