HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her

Paraffinum Liquidum (Psoriasis)

Paraffinum liquidum (PL) er et biprodukt af petroleum, der dannes gennem destillering. PL bruges ofte i formuleringer, fordi man mener den hjælper huden med at holde på fugten. Huden har en naturlig barriere, der forhindrer fugttab og hjælper med at holde huden smidig. Nogle har en svækket hudbarriere pga genetiske faktorer, aldring eller skader fra hudsygdomme såsom psoriasis. Derfor bruges PL ofte i hudplejeprodukter, hvor den kan danne et beskyttende lag på huden, der hjælper med at holde på fugten.

Hvad siger videnskaben?

Level of evidence: D

HelloSkins eksperter har ikke været i stand til at finde videnskabelig data eller kliniske forsøg vedrørende brugen af PL i personer med psoriasis, selvom ingrediensen er brugt i flere århundreder.

Fugtbevaring er en vigtig og ofte overset faktor i hudpleje. Sund hud har en naturlig barriere, der forhindrer tab af fugt, men ved psoriasis og andre tørhudslidelser er denne barriere ofte svækket, hvilket giver et øget tab af vand, hvilket dermed forværrer symptomerne.

Koncentrationen af en ingrediens er vigtig for effekten af produktet, hvorfor produkter med samme ingrediens ikke nødvendigvis er lige så effektive som undersøgt i de ovennævnte studier.

Opdateret: Juli 2017