Få en gratis creme - betal kun 30kr i fragt!

Palmitic Acid (Eksem)

Palmitinsyre er en af de mest almindelige fedtsyrer i næsten alle levende organismer. Traditionelt udledes palmitinsyre ofte fra planter, særligt fra frugten på oliepalmer. Palmitinsyre bruges ofte i kosmetiske produkter såsom renseprodukter, både som en tilsat duft og som vandbevarende ingrediens.

Hvad siger videnskaben?

Level of evidence: D

HelloSkins eksperter har ikke været i stand til at finde videnskabelig data eller kliniske forsøg vedrørende brugen af palmitinsyre i personer med eksem. Dog indeholder marula-nøddens olie 15,3% palmitinsyre, og den har vist sig at have fugtgivende, hydrerende og okkluderende egenskaber, hvilket kan have gavnlig effekt for folk med tør eksemhud.1

Koncentrationen af en ingrediens er vigtig for effekten af produktet, hvorfor produkter med samme ingrediens ikke nødvendigvis er lige så effektive som undersøgt i de ovennævnte studier.

Opdateret: Juli 2017

Referencer

1J Ethnopharmacol. 2015