HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her

Lauromacrogols (Psoriasis)

Lauromacrogoler er kemiske forbindelser, der menes at have kløestillende egenskaber, når de bruges i fugtighedsprodukter. Udover sinkløestillende egenskab, kan lauromacrogoler også virke lokaltbedøvende.

Hvad siger videnskaben?

Level of evidence: C

HelloSkins eksperter har ikke været i stand til at finde specifik videnskabelig data, der understøtter brugen af lauromacrogoler i personer med psoriasis.

I personer med tør og kløende hovedbund, har et kombinationsprodukt med lauromacrogoler (og andre potentielt aktive ingredienser) vist sig at reducere kløe1. Produktet blev brugt på halvdelen af hovedbunden, hvor den skulle blive siddende, 3 gange om ugen i 4 uger.

Et andet studie, hvor man igangsatte forskellige typer af kløe hos frivillige, viste, at lauromacrogoler kunne lindre visse typer kløe. Der var dog nogle typer kløe, der ikke kunne lindres ved brug af lauromacrogols2.

Laboratorieforsøg har vist at lauromacrogols kan hæmme dannelsen af nye små blodårer. Dette kan reducere blodgennemstrømningen til læsioner og dermed minimere rød hud1, som man har set det i laboratoriemodeller og kontrollerede dyreeksperimenter 3.

Koncentrationen af en ingrediens er vigtig for effekten af produktet, hvorfor produkter med samme ingrediens ikke nødvendigvis er lige så effektive som undersøgt i de ovennævnte studier.

Opdateret: Juli 2017

Referencer

1[Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2016

2[Skin Pharmacol Physiol. 2013

3[Exp Dermatol. 2014