HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her

Kigelia Africana (Psoriasis)

Kigelia Africana er et træ, der gror i det meste af området syd for Sahara. Både rødder, bark og frugter fra træet er blevet brugt til at give nyt liv til huden i århundreder1. Nyere undersøgelser har vist, at den er effektiv til at lindre hudsygdomme. Ekstrakter fra træets frugt indeholder forskellige delelementer, som har medicinske egenskaber. Disse forskellige egenskaber gør det muligt for planten at hæmme væksten af de hurtigt-delende celler i psoriasis, ligesom den fungerer anti-bakterielt2.

Hvad siger videnskaben?

Level of evidence: C

HelloSkins eksperter har ikke været i stand til at finde kliniske forsøg, der undersøger effekten af Kigelia Africana-frugtekstrakt i personer med psoriasis. Dog indeholder den formentlig et bioaktivt stof, verminosid, som har intiinflammatoriske egenskaber i immunceller i laboratoriemodeller2. Laboratoriestudier har også vist, at Kigelia Africana-ekstrakter kan have antibakterielle effekter, når man tester mod forskellige bakterier, heriblandt Staphylococcus Aureus3.

I psoriasis plaques kan der ses øget kolonisering af bakterien S. Aureus4. Et studie viste, at S. Aureus-bakterien fandtes i 15 af 25 undersøgte psoriasis plaques, hvoraf en tredjedel af bakterierne producerede toksiner. Man mener, at sværheden af psoriasis hænger sammen med en højere produktion af enterotoxin, der er et toksin, som bliver produceret i eller påvirker tarmene)5.

Koncentrationen af en ingrediens er vigtig for effekten af produktet, hvorfor produkter med samme ingrediens ikke nødvendigvis er lige så effektive som undersøgt i de ovennævnte studier.

Opdateret: Juli 2017

Referencer

1J Ethnopharmacol. 2016

2J Nat Prod. 2005

3Adv Pharmacol Sci. 2013

4Eur J Clin Microbiol Infect Dis. 2016

5J Am Acad Dermatol. 2005