HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her

Dimethicone (Eksem)

Dimethicone er en silikone-baseret såkaldt ‘polymer’, og er en af de hyppigst anvendte ingredienser i produkter til personlig pleje. En af dimethicones egenskaber er hydrering som fugtbevarende ingrediens, da den hjælper med at forhindre vand i at fordampe fra hudens overflade.

Hvad siger videnskaben?

Level of evidence: B

Nogle studier har vist at dimethicone kan hjælpe personer med eksem. Et studie viste, at daglig brug i fire uger af en skum med dimethicone og glycerin hos personer med (erhvervs-relateret) håndeksem reducerede skæl, rød og sprukken hud samt kløe1. Deltagerne i undersøgelsen kunne fortsætte deres almindelige erhverv, og cirka halvdelen af dem kunne fortælle om et mindre forbrug af topikale kortikosteroider.

I et andet studie har man undersøgt den beskyttende effekt ved en lotion med dimethicone i raske testpersoner, hvor man sammenlignede med en lotion uden dimethicone2. I studiet brugte man lotion på underarmen, hvorefter man påførte sodium lauryl sulfate (SLS) for at irritere huden. Efterfølgende målte man reaktionerne på fire hudparametre. Studiet viste, at den lotion, der indeholdt dimethicone, bedre reducerede tab af vand fra hudens overflade.

Koncentrationen af en ingrediens er vigtig for effekten af produktet, hvorfor produkter med samme ingrediens ikke nødvendigvis er lige så effektive som undersøgt i de ovennævnte studier.

Opdateret: Juli 2017

Referencer

1(AmJContactDermat. 2000

2(Skin Res Technol. 2000