HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her

Colloidal Oatmeal (Eksem)

Kolloid havre fremstilles ved at male og koge havre, hvorefter det bruges i forskellige formuleringer i både badeprodukter og fugtighedsgivende produkter . Kolloid havre indeholder forskellige naturlige komponenter, der er årsag til dens mange funktionelle egenskaber. Kolloid havre benyttes som en lindrende ingrediens i relation til kløe og irritation ved forskellige tørhudslidelser.

Hvad siger videnskaben?

Level of evidence: B

I et nyere studie sammenlignede man 1% kolloid havre creme med en receptpligtig barrierecreme i børn med mild til moderat atopisk dermatitis1. Efter at have brugt cremerne to gange dagligt i 3 uger, viste studiet, at cremen med kolloid havre var lige så effektiv som den receptpligtige creme. Kolloid havre forbedrede kløe og sværhedsgrad over tid2.

Ekstrakter af kolloid havre har vist sig at have antioxiderende og antiinflammatoriske egenskaber i laboratorie-modeller3,4.

Koncentrationen af en ingrediens er vigtig for effekten af produktet, hvorfor produkter med samme ingrediens ikke nødvendigvis er lige så effektive som undersøgt i de ovennævnte studier.

Opdateret: Juli 2017

Referencer

1[J Dermatolog Treat. 2017

2[J Drugs Dermatol. 2017

3[J Drugs Dermatol. 2015

4[Arch Dermatol Res. 2008