HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her

Coconut Oil (Tør hud)

Kokosnøddeolie bruges i mange hudplejeprodukter og er en effektiv fugtgivende ingrediens. I modsætning til mange andre hyppigt anvendte fugtgivere, indeholder kokosnøddeolie hverken vand eller biprodukter af olie. Det er en vigtig faktor, idet et fugtgivende produkt med meget vand får huden til at føles velfugtet i kort tid, men efterfølgende hurtigt tørrer ud.

Hvad siger videnskaben?

Level of evidence: B

Tør hud (xerosis) karakteriseres ved en nedsat hudbarriere, hvilket giver symptomer som kløe, ru hud og skæl.

I et randomiseret, dobbeltblindet, kontrolleret klinisk studie brugte 34 personer med tør hud kokosnøddeolie to gange dagligt i to uger. Patienter og klinikere rapporterede en forbedring af hudens hydreringsgrad samt øget niveau af hudens lipider (fedtstoffer) efter 2 ugers forsøg.1

Derudover har studier med personer med atopisk dermatitis vist et firedobbelt fald i transepidermalt vandtab (TEWL) ved brug af jomfrukokosolie to gange dagligt i fire uger.2 Dette fald kan forstås som et resultat af en styrket barrierefunktion enten som følge af en forbedring af hudens naturlige barriere eller som resultat af kokosnøddeoliens okkluderende (tilstoppende) effekt på hudens overflade.

Koncentrationen af en ingrediens er vigtig for effekten af produktet, hvorfor produkter med samme ingrediens ikke nødvendigvis er lige så effektive som undersøgt i de ovennævnte studier.

Opdateret: Juli 2017

Referencer

1Dermatitis. 2004

2Int J Dermatol. 2014