HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her

Coconut Oil (Psoriasis)

Kokosnøddeolie bruges i mange hudplejeprodukter og er en effektiv fugtgivende ingrediens. I modsætning til mange andre hyppigt anvendte fugtgivere, indeholder kokosnøddeolie hverken vand eller biprodukter af olie. Det er en vigtig faktor, idet et fugtgivende produkt med meget vand får huden til at føles velfugtet i kort tid, men efterfølgende hurtigt tørrer ud.

Hvad siger videnskaben?

Level of evidence: A

HelloSkins eksperter har ikke været i stand til at finde videnskabelig data eller kliniske forsøg vedrørende brugen af kokosnøddeolie er personer med psoriasis. Dog har kokosnøddeolie vist sig at være effektiv mod symptomer som tør hud og en nedsat funktion i hudbarrieren, som det ses hos personer med psoriasis.

Man har målt tabet af vand på hudoverfladen (TEWL), og der viste sig at være fire gange mindre vandtab efter 4 ugers brug af jomfruolivenolie to gange dagligt1. I et andet studie forårsagede kokosnøddeolie en signifikant forbedring i hudens hydrering, samtidig med det øgede niveauet af lipider (fedtstoffer) i huden. Dette kan være et direkte resultat af en forbedret hudbarriere2.

Koncentrationen af en ingrediens er vigtig for effekten af produktet, hvorfor produkter med samme ingrediens ikke nødvendigvis er lige så effektive som undersøgt i de ovennævnte studier.

Opdateret: Juli 2017

Referencer

1Int J Dermatol. 2014

2Dermatitis. 2004