HelloSkin er lukket - prøv fremtidens hudpleje her

Coconut Oil (Eksem)

Kokosnøddeolie bruges i mange hudplejeprodukter og er en effektiv fugtgivende ingrediens. I modsætning til mange andre hyppigt anvendte fugtgivere, indeholder kokosnøddeolie hverken vand eller biprodukter af olie. Det er en vigtig faktor, idet et fugtgivende produkt med meget vand får huden til at føles velfugtet i kort tid, men efterfølgende hurtigt tørrer ud.

Hvad siger videnskaben?

Level of evidence: A

I et nyere studie baseret på børn med mild til moderat atopisk dermatitis, har man testet effekten af kokosnøddeolie på huden og sammenlignet med mineralolie. Børnene brugte olien to gange dagligt i 8 uger1. Studiet viste, at kokosnøddeolien var mere effektiv til at nedsætte sværhedsgraden af deres eksem. Desuden havde kokosnøddeolien andre gavnlige effekter relateret til hudens funktion og fugtbinding. I personer med mild til moderat tør hud, har kokosnøddeolie og mineralolie dog vist sig at være lige effektive, når det kommer til rehydrering af huden2.

Koncentrationen af en ingrediens er vigtig for effekten af produktet, hvorfor produkter med samme ingrediens ikke nødvendigvis er lige så effektive som undersøgt i de ovennævnte studier.

Opdateret: Juli 2017

Referencer

1Dermatitis. 2004

2Int J Dermatol. 2014